Referenties

Referenties

Naast een super nette en overzichtelijke fabriek is een resultaatgerichte werkmethode ontstaan. Continu verbeteren en doelstellingen halen zijn de basis van het succes.”

 

Maarten de Jong, directeur eigenaar

 

 

 

Prefab fabriek

Om in een startend bedrijf goed  te kunnen sturen op resultaten is het belangrijk om een goede structuur, duidelijk afspraken en meetbare doelen te stellen. Lard heeft geholpen om de 5S methodiek in productie te implementeren. Dit vervolgens te borgen in de dagelijkse KPI sturing die hij ook heeft ingevoerd. Naast een super nette en overzichtelijk fabriek is er nu een resultaatgerichte werkmethode ontstaan waar continu verbeteren en doelstellingen halen de basis is van het succes.

 

Kozijnen fabriek

Na het succesvolle traject bij Gevelconcept Prefab heeft directie ervoor gekozen om Lard de opdracht te geven hetzelfde uit te rollen bij onze timmerfabriek. In de productie was een ingesleten werkwijze ontstaan welke niet meer paste bij hetgeen wat nodig is voor een professionele organisatie.

Na de grote schoonmaak is op de werkvloer 5S geïmplementeerd en zijn voor de verschillende afdelingen  KPI’s bepaald. Hier wordt dagelijks op gestuurd. Het inzicht wat hierdoor gegeven wordt, is nu de basis voor het dagelijks verbeteren van het proces. Naast de goede kwaliteit wat het product al had, is de kwaliteit van het  proces enorm verbeterd.

 

“Jouw ideeën, realiteitsspiegelingen en luisterend oor zijn uitermate goed bevallen. Het enige wat eigenlijk tegenvalt, is dat jouw aanwezigheid tijdelijk is.”

 

Patrick Roelofs, warehouse manager

 

 

 

Iedere leidinggevende die langer in zijn rol zit wordt op den duur (gedeeltelijk) bedrijfsblind. Jouw ideeën, realiteitsspiegelingen en luisterend oor zijn uitermate goed bevallen. Deze confronterende methode heeft binnen een kwartaal uitbetaald met resultaat. Door jouw simpele benadering en beredenering zie je dan hoe eenvoud werkt. Dit geldt voor iedereen in de organisatie en het maakt je niet uit in welke laag je werkt, we hebben allemaal hetzelfde doel. Discipline en goede communicatie is de sleutel die ons dichter bij elkaar heeft gebracht.

 

Jij hebt ons uitstekend gecoacht, wat erg motiverend werkt. Juist omdat je jezelf opstelt als buitenstaander als het gaat om inhoudelijkheden, geeft de inhoud kracht. Geen moeilijke formules, werkwijze of systemen, “keep it simpel”, denk in de eenvoud.

 

Het enige wat eigenlijk wel tegenvalt, is dat jouw aanwezigheid tijdelijk is. Dit is een compliment naar jou. De samenwerking ervaren we als zeer prettig en we zijn zeer dankbaar voor je lessen en steun.

 

“Na 10 dagen ziet mijn bedrijf er heel anders uit, het heeft nu al meer opgebracht dan dat het gekost heeft, zowel op het financiële vlak als het collegiale vlak.”

 

Frank van den Dragt, eigenaar

 

 

Onder het genot van een kop koffie keken we tijdens de kennismaking vanuit mijn kantoor de productiehal in. Al pratende merkte ik dat Lard door de bril van een teamplayer keek met een winnaars mentaliteit.

Tijdens ons gesprek kwam ik er al snel achter dat, deze “westerling”, in de ogen van een “veluwenaar” de theorie en de praktijk super goed kon samensmelten en dit in klare taal onder woorden kon brengen. Hierdoor was ik al snel overtuigd om dit avontuur samen aan te gaan. Na 10 dagen samenwerking in de fabriek (verspreidt over 5 maanden) ziet mijn bedrijf er nu heel anders uit.

 

Samen met Lard en al onze medewerkers hebben we alle productieprocessen, uitbreiding/indeling werkplaats en orde/netheid op de werkvloer doorgesproken, geanalyseerd en verbeterd. Het is de investering zeker waard geweest en heeft nu al meer opgebracht dan dat het gekost heeft, zowel op het financiële vlak als het collegiale / sociale vlak. Ik ben overtuigd dat je meer ondernemers/managers een duw in de juiste richting kunt geven. Lard super bedankt voor jou inzet tot nu toe!

 

 

 

 

 

 

Samenwerken met LPC? Vraag een kennismakingsgesprek aan!